OTROŠKI IN ŠOLSKI DISPANZERSpoštovani starši,


v zadnjem tednu se je močno povečalo število respiratornih infektov, predvsem zgornjih dihal z dražečim kašljem.

Zaradi tega se je močno povečalo število klicev v našo ambulanto, in zaradi zasedenosti telefonskih linij, nekateri ne pridete na zvezo.

Prosimo vas, da svoje pediatre kličete v ordinacijskem času in, ko je klic res potreben.

Na ta način boste vsi prišli v kontakt z nami, ko nas boste potrebovali.

Prosimo tudi, da z otroci ne obiskujete igralnic in trgovskih centrov ali prostorov z veliko gnečo. V vrtce in šole pošiljajte le zdrave otroke.

V primeru prehladnih znakov svetujemo:


- Čiščenje nosu s fiziološko tekočino večkrat na dan

- Operil kapljice v nos pri otrocih starejših od dveh let

- Protibolečinsko terapijo, če otrok potoži, da ga nekaj boli

- Sirup za umiritev kašlja

- Pitja zadostne količine tekočin


Hvala za razumevanje in lep pozdrav,


dr. Simona Rajtar Osredkar, dr. med.


Vodja Otroškega dispanzerja ZD Ivančna GoricaPOMEMBNO OBVESTILO ZA STARŠE OTROK, KI OBISKUJEJO OTROŠKI IN ŠOLSKI DISPANZER ZD IVANČNA GORICA !!!


Spoštovani starši,


Zaradi velikega števila okužb s Covid19 ob ostalih prisotnih virozah se pediatrični timi soočamo z velikim številom telefonskih klicev in poslanih mailov. Da bi omogočili čim boljšo zdravstveno oskrbo vsem, ki jo potrebujete smo za vas pripravili nekaj navodil.


1.     Če je otrok pozitiven na PCR in nima simptomov ali znakov in za njega ne rabite nege, nas o pozitivnem testu ni potrebno obveščati.


2.     Če je otrok pozitiven na PCR in ima simptome ali znake in za njega kljub temu ne potrebujete nege (imate varstvo pri babici, je dovolj velik, da je sam doma, …) nas o pozitivnem testu in simptomih ni potrebno obveščati.


3.     Če je otrok pozitiven na PCR in ima simptome ali znake in potrebujete nego, nas lahko o tem obvestite preko telefona ali maila, pri tem pa zapišite ime in priimek otroka, rojstni datum, pri kateri zdravnici ste registrirani, za koga rabite nego in za koliko ur. Iste podatke prosimo tudi ob mailu, ko zaključujete nego.


4.     Če je otrok pozitiven na PCR in ima simptome ali znake lahko dobite nego za otroka za čas, ko je otrok bolan. Ko otrok nima več simptomov ali znakov in izolacija še ni zaključena (nego pa ste zaključili), si do konca izolacije uredite karanteno ali izostanek iz službe zaradi »višje sile«.


5.     V kolikor nam napišete mail, prosimo ne kličite na telefon, vaš mail bomo zagotovo prebrali in vam nanj odgovorili isti ali najkasneje naslednji delovni dan. Na ta način ne bomo podvajali obravnav.


Želimo vam, da ostanete zdravi, v kolikor pa potrebujete našo pomoč smo tukaj za vas.


dr. Simona Rajtar Osredkar, dr.med., vodja otroškega dispanzerja
OBVESTILO!


Zaradi vse večjega števila okuženih z Covid-19

 so zaščitne maske za vstop v zdravstveni dom ponovno OBVEZNE!

 

Prav tako obveščamo, da je za vstop v zdravstveni dom še vedno potrebno

NAROČANJE.

Izjema je nujna medicinska pomoč.


Vstop v ZD brez predhodnega dogovora z osebnim zdravnikom v primeru znakov respiratornih okužb ali okužbe z Covid-19 NI DOVOLJEN!


Hvala za razumevanje!


 

Zdravstveni dom Ivančna Gorica
NOVO!!!!

KAKO UKREPATI OB POZITIVNEM HITREM BRISU ZA COVID-19?


-        Ostanite v izolaciji

-        Potrditvenega PCR vam ni potrebno opraviti

-        Če zaradi izolacije potrebujete bolniški stalež ali nego otroka, vas prosimo, da informacijo o pozitivnem hitrem testu sporočite preko elektronske pošte, osebje iz ambulante pa vas bo kontaktiralo v roku treh delovnih dni. Telefonsko sporočanje naj bo za starejše osebe, ki niso vešče uporabe elektronske pošte

-        Zgolj zaradi sporočanja izvida pozitivnega hitrega brisa ob odsotnosti težjih zdravstvenih težav, ne obremenjujte telefonskih linij ambulant.

-        Na ta način boste omogočili osebam, ki potrebujejo zdravstveno obravnavo, da bodo lahko prišle v kontakt z osebnim zdravnikom.

-        Na PCR testiranje vas lahko po posvetu v določenih primerih naroči samo osebni zdravnik ali pediater. (Kronični bolniki, nosečnice, otroci z oslabljenim imunskim sistemom.

 OBVESTILO!

Cepljenje otrok proti COVID-19

Vse aktualne novice o cepljenju proti Covid- 19 najdete na spodnji povezavi:


https://www.cepimose.si/


OBVESTILO!

 

Spoštovani starši,

 

Da bi urejanje zadev preko elektronske pošte potekalo tekoče, prosimo, da elektronska pošta, ki jo pošljete v ambulanto vsebuje naslednje podatke:

 

- ime, priimek in rojstni datum otroka

 

Za urejanje bolniškega staleža potrebujemo naslednje podatke:

 

- ime, priimek, rojstni podatek starša in otroka

-  datum pričetka in zaključka staleža, koriščenje ur

 

Npr.:

(starš  ime in  priimek, rojstni datum,  koristim nego ali spremstvo, koliko ur, datum, od__ do__)

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

 

Otroški dispanzer