..

16.10.2021
CEPLJENJE PROTI GRIPI

TERMINI CEPLJENJA V OKTOBRU :

SREDA, 20.10.      7.00 - 10.00
ČETRTEK,  21.10. 11.00 - 13.00
PETEK, 22.10.       7.00 - 13.00

PONEDELJEK,  25.10. 10.30 - 13.00
TOREK,  26.10.            13.00 - 16.00
ČETRTEK,  28.10.        15.00 - 19.00
PETEK, 29.10.              7.00 - 13.00

Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom.

Cepivo proti gripi je za vse osebe , ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje – brezplačno.

Cepljenje se bo izvajalo v steklenem prehodu med zdravstveni domom in lekarno.

Naročanje na  cepljenje ni potrebno, pridete v času, ki je naveden v tabeli


...

15.07.2021

ZD Ivančna Gorica je z Ministrstvom za zdravje RS podpisal Pogodbo o sofinanciranju nabave medicinske opreme v okviru operacije »COVID-19« - Zagotovitev ključne medinske in osebne varovalne opreme zaradi epidemije.

Namen operacije je zagotoviti javnim zdravstvenim zavodom nakup ustrezne osebne, varovalne, zaščitne in medicinske opreme za učinkovito in varno delo s pacienti, ki imajo znake okužbe s COVID-19.

Glavni cilj operacije je ureditev in priprava delovnega okolja, primernega za obravnavo zdravljenja pacientov s COVID-19.

Cilji operacije so tudi prispevanje k zmanjševanju vpliva pandemije na celotno življenje in delovanje družbe in države, zagotavljanje učinkovitega ukrepanja zdravstva v času pandemije, zmanjšanje vpliva pandemije na obolevnost in umrljivost prebivalstva, zagotavljanje pravočasnega in učinkovitega izvajanja javno zdravstvenih preventivnih ukrepov, zagotavljanje učinkovitega in čim bolj nemotenega delovanja zdravstvene oskrbe, zagotavljanje normalnih pogojev za delo osebja in kvalitetne storitve, varnost, dostopnost ter enake možnosti za zdravljenje.

Prispevek Evropske unije znaša 66.495.000,00 EUR, od tega je ZD Ivančna Gorica pridobil 25.015,21 EUR.


Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19


Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Slovenijiž: www.eu-skladi.si


obvestilo

20.09.2021

                                                           OBVESTILO

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-Cov-2 določa, da je od 18.9.2021 dalje za vstop v ZD Ivančna Gorica, potreben PCT pogoj.


 PCT pogoj morajo izkazati vsi uporabniki zdravstvenih storitev  razen:

- osebe, ki so mlajše od 15 let, in osebe, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in  zaposlitev pod posebnimi pogoji,

- osebe, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta (pri  tem ne gre za sobivanje starša z otrokom, ki je hospitaliziran, in tudi ne za obisk) oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase,

- uporabniki zdravstvenih storitev, če gre za cepljenje proti COVID-19 ali testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2.

 

Izpolnjevanje PCT pogoja za uporabnike prav tako ne velja v primerih nujnih zdravstvenih  storitev, ki vključujejo kot na primer:


 - nujno medicinsko pomoč, nujno zobozdravstveno pomoč ali nujno zdravljenje in

neodložljive zdravstvene in zobozdravstvene storitve,

- zdravstveno varstvo otrok,

- zdravstveno varstvo ogroženih skupin,

- zdravstvene storitve s stopnjo nujnosti »nujno« in »zelo hitro«,

- zdravstvene preglede žensk v zvezi z nosečnostjo,

- zdravstveno varstvo žensk v zvezi s svetovanjem pri načrtovanju družine, kontracepcijo, nosečnostjo  in porodom, storitve v zvezi z zagotavljanjem in zdravljenjem zmanjšane plodnosti in umetno oploditvijo, sterilizacijo in umetno prekinitvijo nosečnosti,;

- zdravljenje in rehabilitacija otrok, učencev in študentov, ki se redno šolajo in otrok in mladostnikov z motnjami v telesnem in duševnem razvoju ter otrok in mladostnikov z nezgodno poškodbo glave in okvaro možganov,

- obvezna cepljenja, imunoprofilaksa in kemoprofilaksa,

- zdravstveno varstvo v zvezi z dajanjem in izmenjavo tkiv in organov za presaditev drugim osebam, storitev v zvezi s presaditvijo organov,

- patronažni obiski, zdravljenje in nega na domu ter v socialnovarstvenih zavodih,

- radioterapija, dializa in drugi nujni najzahtevnejši diagnostični, terapevtski in rehabilitacijski posegi,

- vsi reševalni prevozi,

- storitve za zagotavljanje krvi, krvnih pripravkov in zdravil iz krvi, vključno s krvodajalci,

- na primarni zdravstveni dejavnosti vse neodložljive zdravstvene storitve.

 

Uporabniki zdravstvenih storitev, ki predstavljajo izjemo v zgoraj navedenih primerih morajo predhodno izpolniti epidemiološki vprašalnik. Epidemiološkega vprašalnika ni treba izpolniti v primeru izpolnjevanja PCT pogoja.


Hvala za razumevanje.                                      ZD Ivančna Gorica
cepljenje

30.08.2021

  CEPLJENJE PROTI COVID-19

 

Zdravstveni dom Ivančna Gorica, v  mesecu oktobru organizira  cepljenje   proti Covid-19 v naslednjih terminih: 


CEPLJENJE  V ČASU OD 25.10. -29.10.  :


PONEDELJEK, 25.10. : 7.00 - 10.00 (Pfizer) NAROČENI + NENAROČENI

TOREK, 26.10. : 16.30 - 19.00  (Pfizer ) NAROČENI + NENAROČENI
                         
ČETRTEK, 28.10. : 13.00 - 14.30 (Pfizer) NAROČENI + NENAROČENI
 

Naročene osebe, pridejo na cepljenje ob terminu, ki je bil določen ob prvem odmerku cepljenja. 


Cepljenje poteka v steklenem prehodu med zdravstvenim domom in lekarno. Cepljenje je namenjeno vsem prebivalcem, starejšim od 12 let, ki ne kažejo znakov respiratornega infekta. 


Cepljenje mladostnikov


Cepljenje mladostnikov starih 12 let in več proti covid-19 se lahko izvaja v cepilnih centrih na enak način kot cepljenje odraslih.


Glede privolitve velja enako kot pri drugih cepljenjih: pri otrocih mlajših od 15 let je za cepljenje potrebna privolitev staršev, zato je pri cepljenju potrebno spremstvo staršev/skrbnikov ali pisna privolitev staršev/skrbnikov. Pri otrocih starih 15 let in več privolitev staršev ni potrebna.


Priporočeno je, da med cepljenji proti Covid 19 in evantuelnimi drugimi cepljenji ( KME, HPV ) preteče 14 dni.Predhodno naročanje  ni potrebno.

S seboj imejte kartico zdravstvenega zavarovanja.


Upoštevali bomo vrstni red prihoda.


V  kolikor  potrebujete dodatna pojasnila glede cepljenja , lahko pokličete na tel št.:   01 /  620  47 28 , v času, ko v cepilnem centru izvajamo cepljenjePriporočila za cepljenje proti COVID-19, z dne 19.8.2021 si lahko preberete s klikom na link . PRIPOROČILA - CEPLJENE COVID-19
Vabimo vas, da se cepljenja udeležite v čim večjem številu, saj je to trenutno edina možnost, da zaščitimo sebe in druge ter tako skupaj zaustavimo epidemijo.

 

                                                                                Zdravstveni dom Ivančna Gorica
MNOŽIČNO TESTIRANJE S HITRIMI ANTIGENSKIMI TESTI ZA OBČANE OBČINE IVANČNA GORICA

Vlada RS z Uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV2  s 15.9.2021 ukinja brezplačno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi.


Brezplačni bodo le za osebe, ki se zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, kar se izkažejo z zdravniškim potrdilom.


Za vse ostale je hitro testiranje od 15.9.2021 plačljivo, cena testiranja je 10,00 EUR, plačilo je možno le z bančno kartico.


Naročanje ni potrebno. S seboj imejte kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico. Osebe, ki nimajo dostopa do portala Zvem, digitalno EU potrdilo o hitrem testiranju prejmejo na mestu testiranja, sicer pa si ga lahko sami izpišejo preko portala zVem.

V primeru, da je plačnik testiranja delodajalec, lahko izdamo račun na podjetje, vendar ob testiranju potrebujete potrdilo delodajalca o zaposlitvi in se oseba identificira z osebno izkaznico.

V kolikor ob izvedbi testa ne boste imeli potrdila delodajalca, da je plačnik storitev delodajalec, boste obtravnavnai kot samoplačniki.MNOŽIČNO PRESAJANO  TESTIRANJE  SARS- CoV-2 s HITRIMI ANTIGENSKIMI TESTI  bomo v mesecu OKTOBRU  IZVAJALI v naslednjih terminih  :

PONEDELJEK,  7.00 - 12.00

SREDA,  7.00 - 12.00

PETEK,   7.00 - 12.00

(29.10.21 TESTIRANJA NI ZARADI ZASEDENOSTI KULTURNEGA DOMA)


Testiranje se izvaja na  prakirišču pred Kulturnim domom

 v Ivančni Gorici.